Lasă un comentariu

Ce este domul geodezic?

Locuinte eco, sferice, ieftine si gata intr-o luna, la asta se rezuma cam tot ce trebuie sa stiti. Acum, daca vreti mai multe informatii nu trebuie decat sa cititi in continuare. Constructia asemanatoare unei mingi de fotbal taiate pe jumatate este calduroasa, rezistenta, inedita ca aspect si se poate ridica de la pamant chiar si fara ajutor din partea unor profesionisti.

Printre beneficiile unei astfel de locuinte se numara costul de caldura scazut datorita sistemului de intraventilatie naturala directionata in interiorul zidului ce elimina pernele de aer statice si asigura o circulatie naturala si continua a aerului, pe deasupra stratului de termoizolatie. Aerul circula de la baza la varf, pe sub intregul invelis al domului, acest lucru eliminand caldura verii sau condensul provocat de diferentele de temperatura interior-exterior. Acest sistem simplu, dar foarte eficient, asigura in acelasi timp, un bioclimat interior sanatos si uniform, fara a fi nevoie de aparate electrice sau electronice ce implica un consum aditional de energie. Lumina naturala nu are cum sa fie o problema intr-o astfel de locuinta, structura domului putand fi incarcata pe o suprafata de pana la 70% cu luminatoare si ferestre.

Dome (15)

Constructia nu necesita fundatie clasica de beton, putand fi amplasata chiar si pe piloni, lucru ce este recomandat pentru zonele cu risc ridicat de inundatii. Domul geodezic se lauda cu o rezistenta ridicata la vanturi de pana la 350 km/h, la cutremure si miscari seismice, pana la 8,5 grade pe scara Richter si suporta presiuni punctuale de peste 10.000 kgF.

Un alt plus este totodata si un minus: compartimentarea. Te bucuri de spatiu mai mare, nemaifiind vorba de o multime de pereti de sustinere, dar in acelasi timp forma inovatoare nu iti da mana libera in ceea ce priveste compartimentarea (iti ingradeste intr-o oarecare masura posibilitatile de impartire a spatiului). Si pentru cei care sunt interesati cu adevarat de latura eco, trebuie sa va spun ca materialele constructive sunt naturale, adica panouri multistratificate din lemn incleiate cu aditivi netoxici. Interconectorii metalici de forta ce leaga elementele de lemn sunt prevazuti cu un certificat de garantie pe viata ce acopera chiar si demontarea si remontarea domului.

Dome (10)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: