6 comentarii

Despre Dom

Locuinte eco, sferice, ieftine si gata intr-o luna, la asta se rezuma cam tot ce trebuie sa stiti. Acum, daca vreti mai multe informatii nu trebuie decat sa cititi in continuare. Constructia asemanatoare unei mingi de fotbal taiate pe jumatate este calduroasa, rezistenta, inedita ca aspect si se poate ridica de la pamant chiar si fara ajutor din partea unor profesionisti.

Printre beneficiile unei astfel de locuinte se numara costul de caldura scazut datorita sistemului de intraventilatie naturala directionata in interiorul zidului ce elimina pernele de aer statice si asigura o circulatie naturala si continua a aerului, pe deasupra stratului de termoizolatie. Aerul circula de la baza la varf, pe sub intregul invelis al domului, acest lucru eliminand caldura verii sau condensul provocat de diferentele de temperatura interior-exterior. Acest sistem simplu, dar foarte eficient, asigura in acelasi timp, un bioclimat interior sanatos si uniform, fara a fi nevoie de aparate electrice sau electronice ce implica un consum aditional de energie. Lumina naturala nu are cum sa fie o problema intr-o astfel de locuinta, structura domului putand fi incarcata pe o suprafata de pana la 70% cu luminatoare si ferestre.

Constructia nu necesita fundatie clasica de beton, putand fi amplasata chiar si pe piloni, lucru ce este recomandat pentru zonele cu risc ridicat de inundatii. Domul geodezic se lauda cu o rezistenta ridicata la vanturi de pana la 350 km/h, la cutremure si miscari seismice, pana la 8,5 grade pe scara Richter si suporta presiuni punctuale de peste 10.000 kgF.

Un alt plus este totodata si un minus: compartimentarea. Te bucuri de spatiu mai mare, nemaifiind vorba de o multime de pereti de sustinere, dar in acelasi timp forma inovatoare nu iti da mana libera in ceea ce priveste compartimentarea (iti ingradeste intr-o oarecare masura posibilitatile de impartire a spatiului). Si pentru cei care sunt interesati cu adevarat de latura eco, trebuie sa va spun ca materialele constructive sunt naturale, adica panouri multistratificate din lemn incleiate cu aditivi netoxici. Interconectorii metalici de forta ce leaga elementele de lemn sunt prevazuti cu un certificat de garantie pe viata ce acopera chiar si demontarea si remontarea domului.

 

Cu o aparenta exterioara miniona,dar cu un spatiu generos in interior,domurile in sistem Natural Spaces Domes si-au dovedit in timp, mai mult decat orice, rezistenta extraordinara, fiabilitatea in timp si utilitatea, dar in acelasi timp nu face compromisuri la stil si eleganta.
Senzatia de libertate, placerea si avantajele mari de a locui intr-o asemenea casa, modelata in cea mai ancestrala forma ambientala, dar gandita pentru mileniu III nu pot fi comparate cu altceva

Dom Prahova

Pentru o optiune mai usoara, clasificarea domurilor s-a facut in functie de diametru, frecventa si inaltime.

Notare:

Inaltimea domului geodezic este data de linia bazei de la care acesta porneste, fara zidurile inaltatoare.In functie de tipul domului, inaltimea acestuia poate fi:

* Profil Scund = mai scund decat 1/2 sfera (Low Profile =LP)
* Profil Mediu = inaltimea de1/2 sfera (Mediu Profile = MP)
* Profil Inalt =mai inalt de 1/2 sfera (High Profile =HP)

Ce este frecventa unui dom?

Frecventa implica numarul de conexiuni necesare in functie de marimea domului

Pentru a pastra rezistentei optima unei traverse, nu depasim o anumita lungime, DAR pentru a putea avea spatiul dorit practic indesim reteaua structurii, trecand astfel la o frecventa superioara. Astfel se pastreaza rezistenta maxima, si chiar o crestem.

Avand in vedere acest lucru, Natural Spaces Domes a innovat complet sistemul de constructie si montaj.

Schimband sistemul matematic, marindu-i la maxim rezistenta, dar folosind materiale la minim, dandu-i un grad de manevrabilitate umana si dificultate la montaj de tip hobby, dand posibilitatea reala ca un novice sa poata compensa prin munca sa pana la 40% costurile inerete unui asemenea proiect, pentru a fi un sistem accesibil pentru oameni.

Celelalte sisteme maresc pur si simplu elementele cu regula de 3-simple, dar pentru a vrea sa egaleze rezistenta NSD™ se ajunge in final la triplarea consumului de materiale si la folosirea de utilaje sau propte mari [in cel mai bun caz], deci rezulta costuri aditionale mult mai mari.

Domurile NSD au o rezistenta foarte mare, sunt mai estetice, fiind mai rotunde si la montaj elementele sunt manevrabile in cota umanului.

Domurile au diametre uzuale intre 7,00m si 15,00, cele mai solicitate in Europa fiind cele de 3V, cu diametre de 9,00-12,00m, dar pentru o familie la inceput sunt aplicabile si cele 2V, cu inaltare dreapta, de diametru de 7,50-8,50m cu 1 sau 2 extensii.

La cerere putem executa si si domuri cu marimi mari, neuzuale, pana la diametrul de 35m..

Majoritatea domurilor sunt concepute pentru a avea minim 2 nivele si pentru a putea fi etajate si compartimentate ulterior montajului dom, in functie de necesitatile si dorintele dvs.

Accesand urmatorul link ve- ti putea urmari un tur virtual al unei case dom

http://www.circlepix.com/tour/Nitro/loadingPage.htm?tourId=436902&version=unbranded

Reclame

6 comments on “Despre Dom

 1. Cat costa o astfel de casa, va rog indicati pretul in functie de dimensiune, regiune, dotari, etc.

  Adresa mea email este marin_ppsc@yahoo.ca

 2. Si eu sunt interesata de pret (pt Timisoara)

 3. Ma bucur ca va vad atat de interesati de acest proiect.
  Pretul variaza destul de mult in functie de modul in care este impartit interiorul , materialele folosite si numarul de ferestre montate . Pretuol poate varia intre 350 eur pana la 550 eur.
  De exemplu Casa Verde ( prezentata in imaginile de mai sus) are 110mp , 32 geamuri tripan de culoare verde ,2 usi , are doar o baie si un nivel de finisaje tip show-room ( deci fara dormitoare , bucatarie baie cu cada , dar cu gresie si parchet de trafic intens ) a costat 45.000 eur. Spre deosebire de casele clasice el poate fi modificat foarte usor oricand facandu-se adaugiri , extensii, geamuri. Daca e vorba sa-l comparam cu o casa obisnuita va trebui sa fi-i corecti si sa o comparati cu o casa cu aceeasi caracteristici termice si de rezistenta altfel daca vom compara cu o casa din lemn prinsa doar in cuie va ve-ti pacali singuri sau ve-ti alege exact ce vreati sa alegeti de la inceput : o casa ieftina .

 4. Ati putea oare sa precizati izolarea termica aferenta exemplului mentionat ( materiale folosite si grosimi ) ?

 5. Interesant! De unde achizitionam structura? Vreau sa construiesc imediat un Dom. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: